پزشک سایت

پزشک سایت

دوشنبه, فروردین ۲۵, ۱۴۰۴

پزشک سایت - راهنمای شما در مسیر سلامت و بهبود، با اطلاعات جامع پزشکی و مقاله های تخصصی

  • عوارض نادیده گرفتن پوسیدگی دندان‌های شیری

در تماس باشید

پزشکی

نسخه طب سنتی برای تقویت کبد

نسخه طب سنتی برای تقویت کبد

دکتر الهام پارسا، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: از دیدگاه طب سنتی کبد یکی از اعضای رییسه بدن ماست و ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻗﻠﺐ، ﮔﺮﻡ ﺗﺮﻳﻦ عضو و مسئول ﺗﻐﺬﻳﻪ ﻭ ﺭﺷﺪ بدن ﺍﺳﺖ.

در کتب طب سنتی آمده است، ﻛﺒﺪ ﻋﺼﺎﺭه ﻏﺬﺍ ﺭﺍ می ﮔﻴﺮﺩ و ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﻮﻥ ﺗﺒﺪﻳﻞ و به ﺍﻋﻀﺎی ﺑﺪﻥ می ﺭﺳﺎﻧﺪ. لذا ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﺒﺪ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭ ﺳﺎﻳﺮ ﺍﻋﻀﺎی رئیسه بدن ﻧﻈﻴﺮ ﻗﻠﺐ ﻭ ﻣﻐﺰ ﺩﺭ ﺍﻭﻟﻮﻳﺖ ﻗﺮﺍﺭ دارد.

خوراکی‌های مقوی کبد
ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﺻﻮﻝ مهمی که در سلامت کبد نقش موثری دارد ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﺪﺍﺑﻴﺮ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻭ ﺁﺷﺎﻣﻴﺪﻥ ﺍﺳﺖ. شیرینی‌های دارای طعم شیرین ملایم مانند انگور رسیده، انجیر و خرما برای تقویت کبد مناسبند. بادام و ﻓﻨﺪﻕ از تنقلاتی است که درجه گرمی بالایی ندارند و برای سلامت و تقویت کبد پیشنهاد شده است همچنین ﻛﺎسنی، ﺁﺏ ﺳﻴﺐ، ﺁﺏ ﺍﻧﺎﺭ و ﮔﻮﺷﺖ ﻫﺎی ﺑﺎ ﻫﻀﻢ ﺳﺮﻳﻊ و راحت ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﻮﺷﺖ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ برای داشتن کبد سالم مفیدند. از سایر خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مقوی کبد، می‌توان از ﺳﻜﻨﺠﺒﻴﻦ و ﻣﺎءﺍﻟﺸﻌﻴﺮ طبی نام برد.

نحوه تهیه سکنجبین 
نحوه درست کردن سکنجبین بسیار متفاوت است و با توجه به شرایط هر فرد نوع خاصی از سکنجبین پیشنهاد می‌شود. در واقع سکنجبین از ترکیب یک ماده ترش مثل سرکه و یک ماده شیرین مثل شکر یا عسل تهیه می‌شود. برای درست کردن یک سکنجبین ساده می‌توان دو واحد سرکه و پنج واحد عسل و چهار واحد آب را آرام حرارت داد تا غلیظ شود. سپس این شربت را به اندازه یک تا دو قاشق در آب ریخته و نوشید.

یکی از راه‌های درست کردن ماءالشعیر یا آب جوی طبی، جوشاندن آرام یک واحد جو همراه چهارده واحد آب است. وقتی جو حالت شکفته پیدا کرد آب رویی آن را جدا کرده و به همراه کمی عسل به عنوان آب جوی طبی یا ماءالشعیر می‌توان نوشید.

تضعیف کننده‌های کبد
پرخوری باعث می‌شود مواد غلیظ در کبد تجمع پیدا کرده و سبب سفت شدن بافت کبد شود. ﭘﺮﻫﻴﺰ ﺍﺯ زیاد خوردن غذاها و خوراکی‌هایی که خشک اند و سبب یبوست می‌شوند برای کبد خوب نیست. در میان آجیل‌ها، پرخوری در مصرف ﺗﺨﻤﻪ‌ها باعث فشار به ﻛﺒﺪ ﻭ ﺍﻣﺮﺍﺽ بلغمی ﻭ ﺳﻮﺩﺍﻭی می‌شود.

افراط و تفریط در ﻣﺼﺮﻑ ﻏﺬﺍﻫﺎی ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺳﺮﺩ ﻭ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﮔﺮﻡ بطور متناوب و زیاد برای کبد خوب نیست. ﻏﺬﺍﻫﺎی ﻏﻠﻴﻆ و سنگین مانند کله پاچه، ماکارونی، کباب خام یا سوخته، دسر بسیار شیرین، ته دیگ، سیب زمینی، برنج کته، غذاهای شور و پر ادویه، غذاهای سرخ شده در روغن و مصرف زیاد قند و شکر برای سلامت کبد مضر است.

ﭘﺮﻫﻴﺰ ﺍﺯ ﺁﺏ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺯﻳﺎﺩ جهت حفظ سلامت کبد مهم است زیاده روی در مصرف آب، ﺑﺎﻋﺚ ﺿﻌﻴﻒ شدن ﺣﺮﺍﺭﺕ ﻏﺮﻳﺰی ﺩﺭ همه ﺍﻋﻀﺎ ﻭ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻣﻐﺰ ﻭ ﻗﻠﺐ ﻭ ﻛﺒﺪ می‌شود. ورزش منظم خصوصا پیاده روی برای سلامت کبد مفید است البته باید توجه کرد ورزشی که شدید باشد و به فرد فشار بیاورد و پس از ورزش او را بیش از حد خسته کند مورد تایید طب سنتی نیست.

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :

امتیاز : / ۵. تعداد نظر :

هیچ نظری داده نشده است .

اشتراک گذاری:
img
نویسنده

زهرا ق

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه‌های مورد نیاز مشخص شده‌اند.