پزشک سایت

پزشک سایت

چهارشنبه, اسفند ۲۲, ۱۴۰۳

پزشک سایت - راهنمای شما در مسیر سلامت و بهبود، با اطلاعات جامع پزشکی و مقاله های تخصصی

در تماس باشید

طب سنتی

دانه کنف چیست و چه خواصی دارد؟

دانه کنف چیست و چه خواصی دارد؟

دانه کنف یکی از شش دانه برتری است که می‌ توانید در برنامه غذایی روزانه خود داشته باشد. دانه کنف طعم شیرین ملایمی داشته و به خاطر دارا بودن میزان پروتئین زیاد، باعث احساس سیری طولانی در شما خواهد شد.

اگر تاکنون نسبت به دانه‌ های شاهدانه واکنشی منفی داشته اید و از مصرف آن دوری می کردید، باید بدانید که شاهدانه با دانه کنف کاملا متفاوت اند. اکنون وقت آن رسیده است که به این نیروگاه‌ های کوچک و خوشمزه فرصتی برای امتحان کردن بدهید.

دکتر Julia Zumpano، متخصص تغذیه ثبت شده می گوید: گیاه شاهدانه ای که ما از آن دانه های کنف را تهیه می کنیم با گیاهی که ماری جوانا تولید می کند متفاوت است.

شما با خوردن دانه‌ های شاهدانه احساس نئشگی نخواهید داشت چرا که دارای مقدار بسیار کمی تتراهیدروکانابینول (THC) است، یعنی همان ترکیبی که در ماری‌ جوانا وجود دارد که باعث ایجاد این حالت غیر طبیعی در شما می شود.

او می افزاید: “دانه های شاهدانه یک دانه ترد با طعم کمی شیرین و آجیلی ملایم هستند.”با وجود نامشان، دانه های کنف در واقع آجیل هستند. (اما نه آجیل درختی، بنابراین برای افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی یا سایر آلرژی های غذایی بی خطر هستند.)

هنگام خرید، ممکن است بسته هایی از قلب کنفی را نیز ببینید. “قلب” قسمت داخلی دانه است. دکتر Julia Zumpano خاطرنشان می‌کند: بعضی از مردم طعم یا بافت نرم‌ تر دانه‌ های کنف پوسته‌ دار را ترجیح می‌ دهند.با یا بدون پوسته، دانه های کنف دارای یک پکیج تغذیه ای کامل هستند.

جدول ارزش غذایی دانه کنف

یک وعده (۳ قاشق غذاخوری یا ۳۰ گرم) دانه کنف کامل تقریباً حاوی موارد زیر است:

  • ۱۶۶ کالری
  • ۲.۵ گرم کربوهیدرات
  • ۰ میلی گرم کلسترول
  • ۱۴.۵ گرم چربی
  • ۱ گرم فیبر
  • ۹.۵ گرم پروتئین
  • ۵ میلی گرم سدیم
  • ۰.۴۵ گرم شکر

از نظر مواد مغذی، یک وعده دانه کنف، منبع خوبی از موارد زیر است:

  • منیزیم
  • ویتامین E
  • پتاسیم
  • اهن
  • فلز روی
  • فسفر

فواید دانه کنف

تحقیقات زیادی در مورد فواید دانه کنف برای سلامتی انجام نشده است زیرا تا سال ۲۰۱۸ کشت کنف (یا هر گیاه شاهدانه) در ایالات متحده غیرقانونی بود. با این حال، ما می دانیم که دانه های کنف سرشار از پروتئین، فیبر و مواد مغذی مفید برای شما هستند. دکتر Julia Zumpano: از بسیاری جهات، دانه‌ های کنف یک غذای فوق‌ العاده هستند.

فواید سلامتی دانه کنف عبارتند از:

۱- احساس سیری در طول روز به علت پروتئین زیاد

یک وعده دانه کنف تقریباً ۱۰ گرم پروتئین دارد که این میزان بیشتر از پروتئین موجود در یک تخم مرغ است!همچنین، دانه‌ های کنف دارای یک پروتئین کامل با تمام ۹ اسید آمینه ضروری هستند. دکتر Julia Zumpano می گوید: بدن شما برای متابولیسم سالم، سیستم ایمنی و عملکرد مغز به آمینو اسید های ضروری نیاز دارد. شما فقط می توانید اسید های آمینه ضروری را از طریق منابع غذایی دریافت کنید و این دانه یکی از همان منابع است.

از آنجایی که بدن شما برای تجزیه پروتئین به زمان بیشتری احتیاج داشته و این تلاش اضافی باعث سوزاندن کالری بیشتری می شود، در نتیجه پروتئین می تواند به کاهش وزن کمک کند.پروتئین برای عضله سازی نیز مهم است. دکتر Julia Zumpano می افزاید: این دانه یک میان وعده سالم و پر پروتئین برای افرادی است که رژیم گیاهخواری داشته یا در برنامه غذایی روزانه خود، پروتئین حیوانی را کاهش می دهند.

۲- حاوی آنتی اکسیدان ها و امگا ۳ برای مبارزه با بیماری ها

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا ۳ در دانه های کنف ممکن است به موارد زیر کمک کند:

  • کاهش فشار خون و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته.
  • محافظت در برابر رادیکال های آزاد، مولکول هایی که باعث التهاب مزمن می شوند و به دیابت، بیماری آلزایمر و سایر شرایط بد سلامتی کمک می کنند.

۳- دارای اسید های چرب برای محافظت از پوست و مو

روغن کنف و مکمل های روغن کنف حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ هستند. یک مطالعه نشان می دهد که این اسیدهای چرب ممکن است خارش پوست ناشی از اگزما را تسکین دهند.

مطالعه دیگری (که به طور خاص روغن کنف را بررسی نکرد) نشان داد که مکمل های امگا ۳ و امگا ۶ ممکن است از ریزش مو در زنان جلوگیری کنند و در عین حال تارهای مو را ضخیم تر کنند.

۴- حاوی چربی و فیبر سالم برای کاهش کلسترول

یک وعده دانه کنف بدون پوست دارای ۱ گرم فیبر محلول و نامحلول است. این مقدار شاید زیاد به نظر نرسد. اما دکتر Julia Zumpano می‌گوید اکثر مردم فیبر کافی در رژیم غذایی خود دریافت نمی‌ کنند، بنابراین هر مقداری که باشد کمک می‌ کند. یک رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند شما را سیر کرده، به کاهش وزن شما کمک کند، مدفوع را حجیم کرده تا از یبوست جلوگیری کند و نیز کلسترول را کاهش دهد. همچنین نشان داده شده است که اسید لینولنیک موجود در این دانه به کاهش کلسترول کمک می کند.

بیشتر فیبر، در پوسته ترد بیرونی دانه نهفته است. اما اگر قلب‌ های کنفی نرم‌ تر را ترجیح می‌ دهید، همچنان می‌ توانید با استفاده از محصولات این دانه به صورت کامل آسیاب شده مانند آرد کنف و پودر پروتئین کنف فیبر دریافت کنید.

۵- دارای اسیدهای لینولنیک برای کاهش علائم سندرم پیش از قائدگی (PMS)

دانه های کنف منبعی غنی از اسید گاما لینولنیک (GLA) هستند. این اسید چرب امگا ۶ ممکن است اثرات پرولاکتین را کاهش دهد، هورمونی که به حساسیت سینه ها و سایر علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) کمک می کند. کارشناسان بر این باورند که GLA موجود در دانه های کنف ممکن است علائم یائسگی را نیز کاهش دهد. تحقیقات همچنین نشان داده است که این دانه، دارای اثرات ضد التهابی است.

خطرات و عوارض جانبی دانه کنف

افزودن مقدار زیادی دانه کنف (به ویژه به صورت کامل و دست نخورده و دارای پوسته های حاوی فیبر) به رژیم غذایی خود می تواند منجر به ناراحتی معده، نفخ و اسهال شود. یک وعده شامل ۳ قاشق غذاخوری است، اما در نظر بگیرید که با ۱ قاشق غذاخوری در روز شروع کنید و به تدریج به آن اضافه کنید.

و اگر دارویی مصرف می‌کنید، قبل از افزودن دانه‌ کنف به رژیم غذایی خود، با پزشکتان صحبت کنید. این دانه ممکن است با دارو های خاصی تداخل داشته باشد، مانند:

  • دارو های قلبی برای فیبریلاسیون دهلیزی
  • دارو های رقیق کننده خون
  • دیورتیک های ادرار آور

موارد استفاده از دانه کنف

کنف گیاهی فوق العاده مفید است. تولیدکنندگان از الیاف موجود در ساقه گیاهان آن برای ساختن پلاستیک های زیست تخریب پذیر، لوازم آرایشی، کاغذ و پارچه استفاده می کنند.

برای افزودن دانه های کنف به رژیم غذایی خود، می توانید:

  • دانه های کنف را در کلوچه، پنکیک، کلوچه و نان ریخته و بپزید.
  • گوشت ها را با دانه های کنف خرد شده به جای آرد سوخاری بپوشانید تا یک گزینه خوشمزه بدون گلوتن داشته باشید.
  • این دانه ها را با همبرگر، کوفته و کاسرول مخلوط کنید.
  • تشنگی خود را با شیر کنف که یک جایگزین شیر بدون لبنیات است برطرف کنید.
  • دانه های کنف را روی گرانولا، غلات، ماست، میوه های تازه، سوپ و سالاد بپاشید.
  • از پودر پروتئین کنف برای تهیه شیک پروتئینی استفاده کنید یا دانه ها را در اسموتی اضافه کنید.

علیرغم ارتباط آن با شاهدانه، خوردن دانه‌ های کنف باعث جلوگیری از احساس گرسنگی شما می شود و نه باعث ایجاد آن! به علاوه، از پروتئین، فیبر و مواد مغذی سالم بهره مند می شوید!

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :

امتیاز : / ۵. تعداد نظر :

هیچ نظری داده نشده است .

اشتراک گذاری:
img
نویسنده

زهرا ق

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه‌های مورد نیاز مشخص شده‌اند.