پزشک سایت

پزشک سایت

یکشنبه, دی ۱۶, ۱۴۰۳

پزشک سایت - راهنمای شما در مسیر سلامت و بهبود، با اطلاعات جامع پزشکی و مقاله های تخصصی

  • دکتر سجاد رضوی
  • تأثیر خمیر دندان حاوی فلوراید بر بدن

در تماس باشید

پزشکی

فرار سلول‌های سرطانی با این رژیم غذایی

فرار سلول‌های سرطانی با این رژیم غذایی

رژیم کتوژنیک ممکن است به بدن کمک کند تا سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

تحقیقات در حوزه سرطان هر روز پیشرفت و امید به درمان‌های موثرتر، در دسترس و کمتر تهاجمی را برای بیماران فراهم می‌کند. دانشمندان به‌طور مداوم در حال بررسی رویکردهای جدید برای افزایش کارایی و دسترسی به این درمان‌ها هستند.

بر اساس نتایج مقاله «شواهد رژیم کتونیک در درمان سرطان»، سال‌ها دانشمندان تصور کردند که سرطان یک بیماری ژنتیک است اما در سال ۱۹۲۰ کشف بزرگی را واربرگ انجام داد که نشان داد، سرطان می‌تواند به‌عنوان بیماری متابولیک شناخته شود و به علت اختلال در تنفس سلولی به وجود می‌آید و سلول‌ها وابسته به گلیکولیز هستند که این شیفت از چرخه تنفس سلولی به سمت گلیکولیز مزیت‌هایی برای سلول‌های سرطانی دارد.

جایگزین جالبی برای افزایش عملکرد سلول درمانی کارتی سل (CAR T) پیشنهاد شده است و بر اساس نتایج تحقیقات منتشرشده در سایت‌های علمی ازجمله ارث، متابولیت تولید شده رژیم‌غذایی کتوژنیک ممکن است سلاحی قدرتمند برای تقویت درمان سرطان باشد.

کارتی سل درمانی، مسیر درمانی منحصر به فرد است که سیستم ایمنی بدن بیمار را برای مبارزه با سرطان تقویت می‌کند. این رویکرد هزاران فرد مبتلا به سرطان خون را با موفقیت درمان کرده است، با این حال، اثربخشی این نوع سلول درمانی برای همه بیماران به‌طور یکنواخت سازگار یا قابل اعتماد نبوده است و با در نظر گرفتن این موضوع، گروه تحقیقاتی مجبور به اتخاذ روشی غیرمتعارف برای افزایش کارایی درمان شدند. به جای تمرکز بر مهندسی ژنتیک برای تغییر سلول‌های تی(T)، متخصصان تصمیم گرفتند سلول‌های T را از طریق رژیم غذایی مورد هدف قرار دهند.

مبارزه با سلول‌های سرطانی به کمک رژیم کتوژنیک

تاثیر رژیم‌های غذایی مختلف (کتو، فیبر بالا، چربی بالا، پروتئین بالا، کلسترول بالا و رژیم غذایی کنترل) بر توانایی‌های سلول‌های کار تی در مبارزه با تومور بررسی و عملکرد برجسته رژیم کتوژنیک بود که منجر به کنترل بهتر تومور و بقا در مدل‌های موش شد.

بررسی دقیق‌تر نشان داد، متابولیتی به نام بتا هیدروکسی بوتیرات (BHB) نقش مهمی در این اثر ایفا می‌کند. بتا هیدروکسی بوتیرات توسط کبد در پاسخ به رژیم کتوژنیک تولید می‌شود. نتایج پژوهش قبلی این گروه تحقیقاتی نشان داد که بتا هیدروکسی بوتیرات می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی رشد تومورهای کولورکتال را سرکوب کند.

این رویکرد رژیم‌ غذایی برای افزایش درمان سرطان چنین توضیح داده شد؛ تئوری این است که بتا هیدروکسی بوتیرات سلول‌های کار تی را به‌عنوان منبع سوخت به جای قندهای استاندارد در بدن مانند گلوکز ترجیح می‌دهند. بنابراین، افزایش سطح بتا هیدروکسی بوتیرات در بدن به سلول‌های کار تی قدرت بیشتری برای از بین بردن سلول‌های سرطانی می‌دهد.

مکمل بتا هیدروکسی بوتیرات در کنار کارتی سل درمانی در مدل‌های آزمایشگاهی سرطان انسانی آزمایش شدند و در اکثر موارد، تخریب تقریبا مطلق سرطان، مشاهده و رشد و فعال شدن سلول‌های کار تی را تقویت کردند.

همچنین نمونه‌های خون بیمارانی که قبلاً درمان با سلول‌های کار تی دریافت کرده بودند، تجزیه و تحلیل شد. سطوح بالاتر بتا هیدروکسی بوتیرات با رشد بهتر این سلول‌ها در بیماران مرتبط بود و علاوه بر این، با بررسی سلول‌های تی داوطلبان سالمی که مکمل بتا هیدروکسی بوتیرات مصرف کردند، تغییرات تولید انرژی مشابهی در سلول‌های تی طبیعی پس از قرار گرفتن در معرض بتا هیدروکسی بوتیرات مشاهده شد.

لازم‌به‌ذکر است که تحقیقات هنوز در مرحله مقدماتی است و تا زمانی که شواهد بالینی قطعی وجود نداشته باشد هیچ توصیه غذایی یا مکملی بر اساس این مطالعه به بیماران ارائه نخواهد شد.

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :

امتیاز : / ۵. تعداد نظر :

هیچ نظری داده نشده است .

اشتراک گذاری:
img
نویسنده

زهرا ق

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه‌های مورد نیاز مشخص شده‌اند.