پروفسور حسین کرمی، متخصص برجسته اورولوژی و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، یکی از چهرههای معتبر در زمینه جراحی کلیه و مجاری ادراری است. ایشان دارای فلوشیپ فوق تخصصی در درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی میباشند و به عنوان عضو فعال انجمنهای ارولوژی اروپا، آمریکا و آسیا شناخته میشوند. پروفسور کرمی در زمینه بیماریهای پروستات، از جمله التهاب و بزرگی پروستات، فعالیتهای چشمگیری داشته و به خاطر نوآوریهای خود در تکنیکهای جراحی، به ویژه در حوزه آندوسکوپی، شهرت یافته است. اخیرا متوجه شدیم که ایشان در وب سایت شخصی خود به سوالات مردم در ارتباط با بیماریهای پروستات راهنماییهای لازم را ارائه میدهند. دکتر کرمی در پرسش و پاسخ درباره پروستات، به توضیح دقیق و تشریح کامل مشکلات پروستاتی میپردازند. به یاد داشته باشید که به تصریح خود وبسایت دکتر کرمی:
پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.
مطب ایشان در محله قلهک و در شمال تهران واقع شده است. در صورتی که مراجعه به مطب ایشان از محل سکونتتان دشوار است، میتوانید در وبسایت شخصی ایشان سوال خود را مطرح کرده و یا به یکی از متخصصان برجسته نزدیک محل زندگی خود مراجعه کنید. فهرست دکتر پروستات غرب تهران سایت دکترتو و انتخاب یک دکتر از آن لیست، یک راه حل خوب برای پیدا کردن پزشکان متخصص اورولوژی و پروستات در سایر مناطق تهران است.
برای پیدا کردن وب سایت دکتر حسین کرمی کافیست نام ایشان را در اینترنت جستجو کنید.
جدول محتوا
Toggleگزیده پرسش و پاسخ دکتر کرمی درباره پروستات
جناب دکتر، پدر بنده ۶۴ ساله هستند و اخیراً آزمایش PSA انجام دادهاند که نتیجه آن ۱۳ نانوگرم بر میلیلیتر بود. ایشان به دلیل عدم آگاهی از تأثیر فعالیت بدنی بر نتیجه آزمایش، در روز آزمایش دوچرخهسواری کرده و با دوچرخه به آزمایشگاه مراجعه کردند. پزشک پس از مشاهده نتیجه، برای ایشان آنتیبیوتیک تجویز کردند و پس از یک ماه مصرف دارو، آزمایش PSA مجدداً انجام شد که این بار مقدار آن به ۷ نانوگرم بر میلیلیتر کاهش یافته است. با توجه به این شرایط، خواستم بپرسم آیا انجام نمونهبرداری (بیوپسی) برای ایشان ضروری است یا خیر.
پاسخ دکتر حسین کرمی: ۲ هفته ی بعد مجددا تکرار بشه اگر پایین تر نیومد باید ام آر آی پروستات انجام بشه
سلام. بنده ۲۳ ساله هستم و به مدت ۵ سال است که دچار التهاب مزمن پروستات هستم. در حال حاضر، میتوان گفت که هیچ مشکل خاصی ندارم، به ویژه زمانی که ورزش میکنم، که در این مواقع پروستات به طور موقت کوچک میشود و هیچ گونه دردی احساس نمیکنم. سؤالم این است که با توجه به استمرار این بیماری و نبود درمان قطعی، احتمال تبدیل آن به سرطان چقدر است و آیا این امکان وجود دارد که در سنین پایین نیز به سرطان پروستات مبتلا شوم یا خیر؟ با تشکر.
پاسخ دکتر حسین کرمی: هیچ ربطی به سرطان پروستات ندارد.
بنده ۶۷ ساله هستم و دو ماه پیش جراحی پروستات انجام دادم. پس از عمل، سوند به مدت ۳۲ روز در محل باقی ماند. بعد از برداشتن سوند، دچار درد در ناحیه آلت تناسلی، سوزش گاهبهگاه ادرار و تکرر ادرار، به ویژه در شب (حدود ۷ یا ۸ بار) شدم. همچنین، در ابتدا ادرار به سختی خارج میشود و اخیراً عفونت (چرک) همراه با ادرار مشاهده کردهام. سؤالم این است که آیا مصرف آنتیبیوتیک کافی است و در صورت مثبت بودن پاسخ، چه نوع آنتیبیوتیکی باید مصرف کنم؟
پاسخ دکتر حسین کرمی: باید کشت ادرار و کشت ترشحات نوک آلت انجام شود سوزش میتونه به علت داشتن سوند طولانی مدت باشد
همسر من ۵۹ ساله هستند و در اردیبهشت امسال پس از چکاپ سالیانه، سطح PSA ایشان ۳.۲ نانوگرم بر میلیلیتر بود. پس از مصرف دارو و گذشت دو ماه، آزمایش مجدد نشان داد که PSA به ۴.۳ نانوگرم بر میلیلیتر افزایش یافته است. با وجود عدم وجود علائم، پزشک برای ایشان MRI کامل لگن و پروستات تجویز کرد و پس از بررسی نتایج، تشخیص سرطان پروستات با گلیسون ۶ داده شد. پزشک توصیه کردهاند که پروستات بهتر است برداشته شود تا از بروز مشکلات آینده جلوگیری گردد. سؤالم این است که آیا برداشتن پروستات گزینه مناسبی است و بهترین اقدام چیست؟ همچنین، آیا ناتوانی جنسی پس از این عمل حتمی و دائمی خواهد بود؟
پاسخ دکتر حسین کرمی: بله باید تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار بگیرند از عوارض این عمل جراحی ناتوانی جنسی است در بعضی از بیماران همیشگی میباشد
از این بخش به بعد، برخی از سوالات رایج در مرود پروستات را درج میکنیم. در این پرسش و پاسخ به سوالاتی چون چگونه متوجه علائم مشکلات پروستات شویم، چه عواملی در بروز مشکلات پروستات نقش دارند، روشهای درمان مشکلات پروستات کدامند و سوالاتی از این دست پاسخ داده میشود. همچنین علائم، عوامل، راههای درمان و پیشگیری این بیماری مورد بررسی قرار میگیرند که بر اساس جدیدترین دستاوردهای علمی تنظیم شدهاند.
چگونه متوجه علائم مشکلات پروستات شویم؟
بیماری پروستات با علائمی مختلفی همراه است که با شناخت آنها متوجه میشوید که آیا شما هم با این مشکل مواجه هستید یا خیر. برخی از علائم به شرح زیر هستند.
- درد و سوزش در ناحیه پروستات: در نتیجه التهاب یا آسیب به پروستات، درد و سوزشی در لگن، کمر، باسن یا بالای رانها احساس میکنید.
- تغییر در اندازه یا میزان حساسیت: اگر اندازه پروستات بزرگتر و حساستر از حد معمول شده است، نشان میدهد که باید برای بررسی پروستات خود به پزشک مراجعه کنید.
- مشکل در ادرار کردن: بروز مشکلاتی از جمله ادرار مکرر، نیاز فوری به ادرار یا مشکل در شروع و توقف جریان ادرار، میتوانند از نشاندهنده بروز مشکل در پروستات باشند.
- وجود خون در ادرار یا منی: اگر در هر کدام از این موارد خون مشاهده کردهاید، به معنای هشداری برای بروز مشکلات پروستاتی است.
- مشکلات جنسی: درد در هنگام انزال یا وجود اختلال در عملکرد جنسی نیز میتواند از علائم مشکلات پروستات باشد.
چه عواملی در بروز مشکلات پروستات نقش دارند؟
با توجه به اینکه بیماری پروستات در آقایان بسیار شایع است، شناخت عواملی که منجر به این آسیب میشوند، اهمیت بسیاری دارد.
- عوامل ژنتیکی: وجود مشکلات پروستاتی در تاریخچه خانواده، ممکن است خطر بروز این مشکل را افزایش دهد.
- عوامل سنی: با بالا رفتن سن، بروز مشکلات پروستات نیز افزایش مییابد.
- رژیم غذایی: مصرف غذاهایی که اندروژن آزاد میکنند میتواند خطر ابتلا به بیماری پروستات را افزایش دهد.
- استرس: استرسهای مزمن میتوانند مشکلات پروستاتی را افزایش دهند.
- آسیب عصبی در اطراف پروستات: آسیبهای عصبی مانند آسیب ناشی از جراحی، آسیب ناشی از توکسینها و آسیبهایی ناشی از بیماریهای مزمن مانند فشارخون، دیابت و بیماریهای عصبی و عروقی میتوانند سبب افزایش خطر ابتلا به این بیماری شوند.
- آسیب جسمی: وارد شدن آسیبهای جسمی به ناحیه پروستات میتواند مشکلات پروستاتی را ایجاد کند.
- اختلالات ایمنی: مشکلات ایمنی مانند سندروم خستگی، روده تحریکپذیر و… میتواند مشکلات پروستات را به وجود آورند.
روشهای درمان مشکلات پروستات کدامند؟
برای درمان مشکلات پروستات روشهای مختلفی وجود دارند که با توجه به وضعیت وخامت بیماری، پزشک مناسبترین راه حل را انتخاب میکند.
- سرمازدگی: این روش درمان کرایوتراپی است که در انجام مراحل اولیه سرطان پروستات توصیه میشود. با سرمازدگی سلولهای سرطانی را منجمد میکنند و آنها از بین میبرند.
- شیمیدرمانی: شیمیدرمانی یک راه پیشرفتهتر در درمان پروستات است. از این روش برای زمانی که سرطان به سایر نقاط سرایت کرده، استفاده میشود. در این روش برای از بین بردن سلولهای درمانی، پزشک داروهای قوی را تجویز خواهد کرد.
- پرتودرمانی: در این روش از اشعههای پرقدرت استفاده میشود تا تومورهای سرطانی را از بین بروند. این روش در مراحل ابتدایی و موضعی سرطان موثر است.
- جراحی پروستات: در این روش قسمت یا کل پروستات برداشته میشود که در مراحل اولیه بسیار موثر است.
- درمان دارویی: درمان دارویی میتواند علائم سرطان را کاهش دهد و از پیشرفت آن جلوگیری کند. این داروها در مراحل مختلف درمان موثر واقع میشوند.
- درمان گیاهی و طب سنتی: برخی از روشها در درمان طب سنتی میتوانند علائم را کاهش دهند، اما نباید جایگزین درمان پزشکی شوند.
- درمان خانگی: درمانهای خانگی مانند تغییر رژیم، استفاده از مکملها و… نیز میتوانند علائم پروستات را کاهش دهند.
- ماساژ پروستات: یکی از راههایی که یک درمان موقت محسوب میشود و برای کاهش درد انجام میگیرد، ماساژ پروستات است. با این روش جریان ادرار بهبود مییابد. این کار باید توسط یک متخصص انجام گیرد تا آسیب جسمی به آن ناحیه وارد نشود.
- هورموندرمانی: این درمان با سرکوب اندروژن و کاهش هورمون مردانه، از تحریک و رشد سلول سرطانی جلوگیری میکند. با کاهش اندروژن از ورود سلولهای سرطانی به پروستات جلوگیری میشود و رشد سلولهای جهش یافته کاهش مییابد.
چگونه میتوانیم از بروز پروستات پیشگیری کنیم؟
برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات و مشکلاتی پروستاتی بهتر است تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنید و به نکات بهداشتی توجه داشته باشید.
- تغذیه سالم: مصرف غذاهایی غنی شده با آنتی اکسیدان، ویتامین، مواد معدنی و… میتواند خطر ابتلا به پروستات را کاهش دهد. بهتر است ماهیها، میوهها، سبزیجات و… را در رژیم خود قرار دهید.
- فعالیت بدنی: ورزش منظم و تحرک لازم میتواند سلامت بدن را تضمین کند و خطرات ناشی از مشکلات پروستاتی را کاهش دهد. این فعالیتها شامل پیادهروی، دویدن، شنا هستند.
- اجتناب از مصرف دخانیات: سیگار و مصرف الکل میتواند مشکلات پروستاتی را به وجود آورد. بهتر است این عادات را ترک کنید یا به حداقل برسانید.
- مصرف آب و مایعات کافی: نوشیدن آب به مقدار کافی عملکرد دستگاه ادراری را بهبود میبخشد و عفونتهای ادراری را کاهش میدهد.
- مدیریت استرس: استرس مزمن میتواند مشکلات پروستاتی را ایجاد کند. فعالیتهایی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفسی میتوانند به مدیریت استرس کمک کنند.
- معاینات دورهای: سعی کنید به شکل دورهای به پزشک مراجعه کنید و چکاپ دورهای را انجام دهید؛ زیرا این کار به شناسایی زودهنگام این مشکل کمک خواهد کرد.
آیا مشکلات پروستات به سرطان منجر میشوند؟
مشکلات پروستات به شکلهای مختلفی همچون التهاب، عفونت، بزرگشدگی و BPH بروز مییابند. تمامی این مشکلات به سرطان پروستات منجر نمیشوند. بزرگشدگی یا التهاب پروستات در مردان مسن اتفاق میافتد و مشکلاتی را در ادرار ایجاد میکند.
عفونت باکتریایی نیز از جمله مشکلات پروستات است که به سرطان منجر نمیشود، اما به طور کلی سرطان پروستات یکی از شایعترین مشکلات پروستاتی است که در میان مردان بروز پیدا میکند. عوامل خطرآفرینی همچون سن بالا، تغذیه ناسالم، تاریخچه خانوادگی و… منجر به بروز سرطان میشوند. شما میتوانید با مشورت با پزشک و سبک زندگی سالم، خطر بروز پروستات و سرطان آن را کاهش دهید.
پروستاتیت مزمن چیست و چگونه درمان میشود؟
در صورتی که التهاب پروستات به طور کامل درمان نشود، تبدیل به پروستاتیت مزمن خواهد شد که آزار و اذیت بیمار را افزایش میدهد و درد مزمنی را در ناحیه لگن ایجاد میکند. این پروستاتیت مزمن ممکن به دلایل مختلفی همچون مصرف داروی نامناسب، عدم مصرف دارو، عدم تکمیل فرآیند درمان و… بروز یابد.
بهترین درمان برای پروستات مزمن مصرف آنتی بیوتیکی است که نفوذپذیری بالایی داشته باشد. استفاده از ضدالتهابها و شستن آنها با آب گرم نیز در کنار مصرف این داروها توصیه میشود. برخی از این آنتی بیوتیکها شامل فلوئورکینولونها هستند که باید تحت نظر پزشک با دوز درمانی مشخص، مصرف شوند.
نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟
با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :
امتیاز : / ۵. تعداد نظر :
هیچ نظری داده نشده است .
ارسال نظر