حمله پانیک دوره ناگهانی ترس یا وحشت شدید است که امکان دارد از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد، ولی این حمله عصبی دقیقا چیست و چه علائمی دارد و چگونه میتوان آن را درمان کرد؟
حمله غیر منتظره پانیک یا panic attack در هر زمانی اتفاق میافتد و به هیچ محرک موقعیتی قابل شناسایی مربوط نمیشود، اما نخستین حمله پانیک اغلب کاملا خود به خود است. البته گاهی حملههای پانیک به دنبال آشفتگی، فعالیت بدنی، فعالیت جنسی یا آسیب هیجانی متوسط اتفاق میافتد.
مهم این است که بتوانیم هرگونه عادت یا موقعیتی را که اغلب قبل از حملههای پانیک وجود داشته، پیدا کنیم. اعمالی مانند مصرف کافئین، الکل، نیکوتین یا سایر مواد، تغییر الگوهای خواب یا تغذیه و برخی وضعیتهای خاص محیطی مانند استفاده از نور تند حین کار از جمله این موقعیتهاست که باید شناسایی شوند.
وقتی که حمله پانیک شروع میشود، علائم آن در عرض ۱۰ دقیقه به سرعت تشدید میشود. علائم روانی عمده آن شامل ترس مفرط و احساس قریب الوقوع بودن مرگ و نابودی است. بیمار اغلب نمیتواند علت ترس خود را بیان کند. حتی ممکن است دچار سردرگمی شود و تمرکز او نیز اشکال پیدا کند.
از جمله نشانههای جسمی حمله پانیک میتوان به افزایش ضربان قلب، احساس تپش قلب، تنگی نفس و تعریق اشاره کرد. بیمار اغلب میکوشد در هر جایی که هست، آن مکان را ترک کرده تا از کسی کمک بگیرد.
معمولا حمله پانیک بین ۲۰ تا ۳۰ و به ندرت تا بیش از یک ساعت طول میکشد.
اگر حین حمله پانیک، وضعیت روانی بیمار به طور معمول معاینه شود، نشخوار ذهنی، اشکال در صحبت کردن و مختل شدن حافظه مشاهده میشود.
علائم حمله پانیک ممکن است به سرعت یا به تدریج برطرف شوند. نگرانی از مرگ به دلیل مشکل قلبی یا تنفسی ممکن است توجه اصلی بیمار در حین حمله پانیک باشد. امکان دارد که بیمار معتقد باشد تپش قلب و درد قفسه سینه او نشان دهنده مرگ است.
اکثر این بیماران اگر به روش مناسبی درمان شوند، بهبود مشخصی در علائم خواهند داشت. دو روش دارو درمانی و درمان غیردارویی در این زمینه موثر هستند که هر کدام به تنهایی یا همراه با یکدیگر، موجب بهبود بیمار و ایجاد کیفیت مناسب در زندگی او میشود.
نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟
با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :
امتیاز : / ۵. تعداد نظر :
هیچ نظری داده نشده است .
ارسال نظر