پزشک سایت

پزشک سایت

چهارشنبه, آبان ۲۳, ۱۴۰۳

پزشک سایت - راهنمای شما در مسیر سلامت و بهبود، با اطلاعات جامع پزشکی و مقاله های تخصصی

  • علائم کمبود کلسیم
  • کمبود منگنز و علائم آن
  • بودجه پزشکی قانونی

در تماس باشید

پزشکی

هزینه سنگین داروهای جدید سرطان بر عهده بیماران؛ نیاز به حمایت بیشتر بیمه‌ای

هزینه سنگین داروهای جدید سرطان بر عهده بیماران؛ نیاز به حمایت بیشتر بیمه‌ای

بخش عمده هزینه داروهای جدید سرطان بر عهده بیماران است

رئیس انجمن رادیو آنکولوژی ایران، دکتر یاشا مخدومی، با اشاره به چالش‌های مالی بیماران مبتلا به سرطان اعلام کرد که حمایت بیمه‌ای و دولتی برای داروهای جدید سرطان بسیار محدود است و بسیاری از این داروها اصلاً تحت پوشش بیمه قرار ندارند. وی گفت که این موضوع باعث شده است بیماران بخش عمده هزینه‌های دارویی خود را شخصاً پرداخت کنند.

به گزارش ساعت سلامت، دکتر مخدومی با بیان پیشرفت‌های صورت‌گرفته در درمان سرطان‌ها، تاکید کرد که نیاز به جراحی در برخی سرطان‌ها مانند سرطان‌های نازوفارنکس و سرطان‌های لنفاوی کاهش یافته است و در این موارد اغلب پرتودرمانی و شیمی‌درمانی جایگزین جراحی شده‌اند. وی افزود که در برخی سرطان‌ها مثل پروستات، پرتودرمانی و جراحی تأثیرات مشابهی دارند و می‌توان بسته به شرایط فردی بیمار، یکی از این دو روش را انتخاب کرد.

افزایش موارد تشخیص سرطان در کشور

رئیس انجمن رادیو آنکولوژی ایران توضیح داد که با بهبود روش‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام، میزان بهبودی بیماران سرطانی افزایش یافته است. این پیشرفت‌ها به ویژه در کشورهای پیشرفته که دسترسی به امکانات بیشتری دارند، بارزتر است. دکتر مخدومی تاکید کرد که در ایران همچنان نیاز به توسعه امکانات دولتی و دانشگاهی برای تشخیص و درمان سرطان وجود دارد.

دسترسی محدود به داروهای ایمونوتراپی جدید

وی با اشاره به داروهای ایمونوتراپی گفت که این داروها برای درمان انواع خاصی از سرطان‌ها مانند ملانوم، سرطان کلیه و کبد، و برخی سرطان‌های روده بزرگ موثرند، اما به دلیل هزینه‌های بالا و محدودیت دسترسی، استفاده از این داروها برای بیماران ایرانی چالش‌برانگیز است. مخدومی توضیح داد که برخی داروهای مؤثر به تدریج در ایران تولید می‌شوند، اما داروهای وارداتی همچنان بسیار گران هستند و دولت توانایی کافی برای پوشش هزینه‌های آنها را ندارد.

چالش‌های انجام آزمایش‌های تخصصی برای بیماران

دکتر مخدومی درباره مشکلات مربوط به انجام آزمایش پت سی‌تی (PET CT) در کشور گفت که تعداد مراکز ارائه‌دهنده این خدمت محدود است و این آزمایش‌ها با صف‌های انتظار طولانی مواجه‌اند. او افزود که با افزایش تقاضا برای این نوع آزمایش‌ها، نیاز به توسعه مراکز پت سی‌تی در ایران نیز بیشتر احساس می‌شود.

ضرورت آگاهی بیماران از وضعیت خود

وی تاکید کرد که بیماران مبتلا به سرطان باید از وضعیت بیماری و روش‌های درمانی خود آگاه باشند. این آگاهی کمک می‌کند تا بیمار بتواند بهترین تصمیم را برای درمان خود بگیرد. متأسفانه در بسیاری از خانواده‌ها، به اشتباه اطلاعات بیماری از بیمار پنهان می‌شود که این امر باعث محرومیت بیمار از درمان به‌موقع و موثر می‌شود. دکتر مخدومی یادآور شد که اطلاع‌رسانی به بیمار یکی از اصول اخلاق پزشکی است و توصیه می‌شود در مواردی که نیاز به پشتیبانی روانی وجود دارد، از کمک متخصصان روانشناسی و روانپزشکی استفاده شود.

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :

امتیاز : / ۵. تعداد نظر :

هیچ نظری داده نشده است .

img
نویسنده

ادمین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه‌های مورد نیاز مشخص شده‌اند.