فوق تخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: افرادیکه فعالیت مداوم دارند و یا به بیماری مزمنی مبتلا هستند و دارو مصرف میکنند، باید برای پیشگیری از گرمازدگی و ابتلا به عوارض آن از مایعات فراوان استفاده کنند.
همزمان با نزدیک شدن به فصل گرما توصیههایی را درباره گرمازدگی و نحوه پیشگیری از آن میتوان مطرح کرد.
با بیان اینکه شرایط فیزیولوژیک بدن، همزمان با گرم شدن هوا تغییر میکند ، لزوما نباید در معرض گرمای مداوم قرار داشته باشید تا گرمازده شوید، کمشدن آب بدن، فعالیت مداوم، استفاده از برخی داروها و در عین حال گرم شدن هوا میتواند منجر به گرمازدگی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه هشدار داد: افرادی که فعالیت مداوم دارند و یا به بیماری مزمنی مبتلا هستند و دارو مصرف میکنند باید برای پیشگیری از گرمازدگی و ابتلا به عوارض آن از مایعات فراوان استفاده کنند.
توصیه میشود در فصل گرما تا جایی که امکان دارد از لباسهایی استفاده کنید که گردش هوا را آسانتر میکند و از پوشیدن لباسهایی با الیاف نایلونی پرهیز کنید تا حرارت هوا راحتتر دفع شود.
اگر بدنتان در حرارت بالا از حد معمول کمتر دچار تعریق میشود در بازه زمانی مشخصی که در معرض گرما هستید دست و صورت خود را با آب بشویید و یا اگر از داروی خاصی استفاده میکنید و احیانا در مسافرت هستید و به هر دلیلی نمیتوانید از مایعات به میزان کافی استفاده کنید، حتما پزشک خود را از این موضوع مطلع کنید.
فوق تخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه بیماران کلیوی، مبتلایان به بیماریهای دیابتی، قلبی، سالمندان و کسانی که تنظیم حرارت بدنشان دچار اشکال است بیش از سایرین در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند، ادامه داد: ضعف وبیحالی، تشنگی و گاهی کاهش هوشیاری و گیجی از جمله نشانههای گرمازدگی است.
همچنین اگر با فردی برخورد کردید که در گرمای شدید هوا دچار گیجی و بیحالی شده و یا بیهوش است، حرارت بدن او را کاهش دهید و اگر فرد بیدار است و حالت تهوع و استفراغ ندارد به او مایعات خنک دهید و در شرایطی که دچار تهوع شده حرارت بدن را با کمک حولههای ولرم خنک کرده و هرگز به یکباره سعی نکنید با آب سرد دمای بدن را کاهش دهید.
بعد از انجام اقدامات مذکور برای فرد دچار گرمازدگی، آرام آرام او را باد بزنید و با پارچههای نمدار، حرارت بدن را پایین بیاورید.
اگر فردی که دچار گرمازدگی است افت هوشیاری پیدا کرده، به هیچ عنوان هیچ نوشیدنی و یا خوراکی به او ندهید، بیمار را روی پهلو بخوابانید، با اورژانس تماس بگیرید و از اقدامات خودسرانه پرهیز کنید.
نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟
با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :
امتیاز : / ۵. تعداد نظر :
هیچ نظری داده نشده است .