بسیاری از افرادی که به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستند ، آن را نمی دانند ، زیرا علائم اولیه بسیار ضعیف است. این بیماری می تواند سالها طول بکشد تا بیماری مزمن کلیه (CKD) تا نارسایی قابل توجه کلیوی پیشرفت کند. شناخت علائم اولیه مشکلات کلیوی می تواند به شما در تشخیص زودهنگام علائم کمک کند و از آسیب های ماندگار جلوگیری کند.
بیماری کلیه از بین نمی رود. ممکن است به تدریج با گذشت زمان بدتر شود و بیشتر مردم متوجه نمی شوند که بیماری کلیوی دارند تا زمانی که این بیماری شدید شود. پس از آسیب دیدن کلیه ها ، آسیب دائمی است. تنها گزینه های درمانی بیماری کلیوی مرحله نهایی (ESRD) دیالیز یا پیوند کلیه است. هرچه زودتر تشخیص داده شود ، زودتر می توان اقدامات لازم برای بهبود سلامت کلیه و جلوگیری از آسیب بیشتر را انجام داد.
علائم نارسایی کلیه :
اگر شما یا شخصی از خانواده تان در معرض ابتلا به بیماری کلیوی هستید ، حتماً در مورد علائم و نشانه های زیر دقت کنید:
۱. تغییر در ادرار
کلیه ها مایعات و ضایعات موجود در خون را فیلتر می کنند ، که به عنوان ادرار دفع می شوند. بنابراین ، تغییر در عملکرد کلیه اغلب باعث ایجاد تغییرات غیرمعمول در ادرار می شود ، مانند:
بیدار شدن از خواب در شب برای ادرار کردن (به نام شبانه)
ادرار بیشتر از حد معمول
ادرار که کف دار است یا حباب است
ادرار کم یا در مقادیر کمتر از حد معمول با ادرار رنگ تیره
خون در ادرار
احساس فشار در هنگام ادرار کردن
مشکل در ادرار کردن
۲. نارسایی کلیه و ورم پا
در نارسایی کلیه ها، کلیه ها برای از بین بردن مؤثر مایعات اضافی از بدن تلاش می کنند. در نتیجه ، این مایع ایجاد می شود و باعث ورم یا تورم می شود. در حالی که تورم در بدن ممکن است ایجاد شود ، ورم معمولاً در پاها ، مچ پا ، صورت و دست قابل توجه است.
۳. خستگی
کلیه های سالم هورمونی به نام اریتروپویتین ساخته و به بدن می گویند گلبول های قرمز خون حاوی اکسیژن را تولید کند. با نارسایی کلیه ها ، اریتروپویتین کمتری ایجاد می کنند و بنابراین بدن کمبود گلبول های قرمز را تجربه می کند. این بیماری به عنوان کم خونی شناخته شده است و با ضعف عضلانی و احساس کلی خستگی مشخص می شود.
۴- احساس سرما
کم خونی همچنین می تواند باعث شود فرد در تمام مدت حتی در یک اتاق گرم احساس سرما کند. تعداد گلبولهای قرمز خون کم ، گردش خون اکسیژن در بدن ، به ویژه در اندام ها را تحت تأثیر قرار می دهد. بنابراین،کم خونی می تواند باعث احساس سرماخوردگی یا احساس سرمازدگی مداوم در درجه اول در دست و پا شود.
۵- سرگیجه و مشکل در تمرکز
کم خونی مربوط به نارسایی کلیه می تواند به این معنی باشد که مغز به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی کند. این می تواند منجر به مشکلات حافظه ، مشکل در تمرکز و سرگیجه شود.
۶. تنگی نفس
هنگامی که بیماری کلیوی وجود دارد ، مایعات اضافی در بدن می تواند در ریه ها ایجاد شود ، و همین امر باعث کمبود اکسیژن می شود. کم خونی می تواند این مسئله را بیشتر به وجود آورد زیرا گلبول های قرمز کافی برای پذیرش و انتقال اکسیژن موجود در بدن وجود ندارد.
۷. کمردرد
برخی از افراد با مشکلات کلیوی ممکن است درد کمر یا درد یک طرفه در نزدیکی کلیه را تجربه کنند. بیماری کلیه پلی کیستیک ، که باعث ایجاد کیست های بزرگ و پر از مایعات در کلیه ها و گاهی اوقات کبد می شود ، می تواند باعث درد موضعی نیز شود.
۸- راش
هنگامی که کلیه ها از بین می روند ، ضایعات در جریان خون ایجاد می شوند (وضعیتی به نام اوره) و می توانند باعث خارش شدید و بثورات پوستی شوند.
۹. طعم فلزی در دهان
نارسایی کلیه همچنین می تواند طعم غذا را متفاوت کرده و باعث بوی بد دهان شود. فرد مبتلا به مشکلات کلیوی حتی ممکن است متوجه طعم خاص فلز در دهان خود شود. ممکن است آنها به طور ناگهانی میل به خوردن گوشت را متوقف کنند یا ممکن است وزنشان کاهش پیدا کند زیرا اشتهای خود را از دست می دهند.
۱۰. حالت تهوع و استفراغ
موارد شدید نارسایی کلیه می تواند باعث تهوع ، استفراغ و از بین رفتن کامل اشتها شود.
نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟
با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :
امتیاز : / ۵. تعداد نظر :
هیچ نظری داده نشده است .
ارسال نظر