پزشک سایت

پزشک سایت

یکشنبه, آذر ۴, ۱۴۰۳

پزشک سایت - راهنمای شما در مسیر سلامت و بهبود، با اطلاعات جامع پزشکی و مقاله های تخصصی

  • مزایا و معایب استفاده از نخ آکوا برای لیفت
  • پوکی استخوان و نکات مرتبط با پیشگیری و درمان

در تماس باشید

پزشکی

این علامت ها یعنی فشارخون مان بالاست

این علامت ها یعنی فشارخون مان بالاست

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تنها با یک بار اندازه‌گیری فشارخون نمی‌توان گفت که فرد مبتلا به فشارخون بالا است.

فشار خون طبیعی یک عملکرد حیاتی بدن است. فشار خون همان نیرویی است که خون را از طریق سیستم گردش خون ما به حرکت در می‌آورد و بدون آن، اکسیژن یا مواد مغذی از طریق شریان‌ها به بافت‌ها و اندام‌های ما نمی‌رسد و گلبول‌های سفید خون در بدن ما توزیع نمی‌شوند. فشار خون همچنین به حمل مواد زائد سمی در بدن ما از طریق کبد و کلیه کمک می‌کند. قلب با بیرون راندن خون هنگام انقباض در هر ضربان قلب، فشار خون ایجاد می‌کند. فشار خون نیز به دلیل اختلاف فشار بین قلب و شاخه‌های کوچکتر سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود.

فشار خون چگونه اندازه‌گیری می‌شود؟

فشار خون با دو عدد به یک اندازه مهم بیان می‌شود؛ برای مثال ۱۲۰/۸۰. عدد بالایی نشان دهنده فشار سیستولیک یعنی میزان فشار در شریان‌ها در طول انقباض عضله قلب است. عدد پایینی فشار دیاستولیک است که به فشار خون زمانی که عضله قلب بین ضربان است اشاره دارد.

فشار خون طبیعی چند است؟

زمانی که فشار خون طبیعی است، عدد بالایی کمتر از ۱۲۰ و عدد پایینی کمتر از ۸۰ است. اگر اعداد بالاتر از این محدوده ایده آل باشد، قلب برای پمپاژ خون به بدن بسیار سخت کار می‌کند و در واقع نشان دهنده فشار خون بالا است. در مقابل وقتی اعداد کمتر از حد ایده آل هستند، به این معنی است که فشار خون شما خیلی پایین است و خون اکسیژن‌دار کافی برای بدن و قلب شما تامین نمی‌کند. فشار خون پایین به عنوان افت فشار خون نیز شناخته می‌شود. البته اگر اعداد کمی بالاتر یا کمی پایین‌تر باشند جای نگرانی نیست؛ مگر این که علایم خاصی را تجربه کنید.

در صورتی که فشار خون بالا و در محدوده خطرناک داشته باشید ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

تنگی نفس
درد قفسه سینه
مشکل در توانایی دیدن یا صحبت کردن
احساس درد در پشت
ضعف یا بی حسی

محمدرضا سهرابی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شعار امسال این روز جهانی مبنی بر «فشارخون خود را دقیق اندازه‌گیری کنید»،گفت: این شعار به مردم پیام می‌دهد که با اندازه گیری فشارخون و کنترل آن می‌توانند عمر طولانی‌تری داشته باشند.

تاثیر کاهش فشارخون در کاهش خطر سکته‌های قلبی و مغزی

وی فشارخون بالا را مهمترین عامل تاثیرگذار در آمار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی برشمرد و افزود: شواهد نشان می دهد که کاهش فشارخون حدود ۳۵تا ۴۰ درصد خطر سکته مغزی و ۲۵ تا ۲۰ درصد خطر سکته‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

به گفته وی گرچه بیماری فشارخون به راحتی قابل تشخیص است و درمان دارویی دارد اما در بسیاری از نقاط جهان به میزان کافی شناسایی، درمان و کنترل نمی‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ گفت: فشارخون بالا حدود یک میلیارد و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت ۳۰ تا ۷۹ ساله را در جهان تحت تاثیر قرار داده است. این در حالی است که تقریبا نیمی از این افراد از بیماری خود مطلع نیستند.

وی افزود: براساس این گزارش در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۰ میلیون نفر در جهان به دلایل مرتبط با فشارخون بالا جان خود را از دست دادند.

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟

با کلیک بر روی یکی از ستاره ها از ۱ تا ۵ امتیاز دهید :

امتیاز : / ۵. تعداد نظر :

هیچ نظری داده نشده است .

اشتراک گذاری:
img
نویسنده

زهرا ق

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه‌های مورد نیاز مشخص شده‌اند.